De geschiedenis van de camper

Camper Caravan reparatie

In de 16e en de 17e eeuw was het over het algemeen geen probleem omdat er ruimte genoeg was. Maar naarmate de tijd verstreek, hadden de mensen meer ruimte en gewicht nodig in hun voertuigen, en hun Schattenvloot volgde slechts.

De vroegste vorm van de camper is nauw verwant met de huidige aanhangwagens. Het waren ruilboten en huifkarren getrokken door rondtrekkende paarden. Na verloop van tijd vertakte men zich in andere eenheden. Enkele van de verschillende soorten campers waren: de standplaatswagen, de mock-up, de verlengde of de duplo, en de kampeerwagen, het laatste type inbegrepen.

De aanhangwagens werden uitgegeven voor het gebruik van grote boten en wagens, maar ook voor wagens en militaire voertuigen. Spoedig werd ook de omgebouwde caravan vervaardigd.

Tegenwoordig worden ombouwbestelwagens meestal als motorhomes gebruikt. Zij kunnen nog steeds het uiterlijk van een standaard personenbusje hebben, en als zodanig worden gebruikt. Mensen met diverse handicaps kunnen ze gebruiken, met inbegrip van rolstoelen. ook elektrische rolstoelen met hulpmotor kunnen worden gebruikt.

Kopen bij een conversiebedrijf kan een duurdere optie zijn. De extra kosten die door de Conversion Corp. worden aangerekend, liggen buiten het bereik van zelfstandige ondernemers en kleine bedrijfseigenaars.

Een nieuwe optie verscheen op de markt in 1947, toen Diesel Injen een poging waagde om een camper te maken met de naam “Eller”. Het zag eruit als een vliegtuig dat uit zijn gebruiksomgeving was gestript en in een chassis was gemonteerd, dat vervolgens op een passagiersvliegtuig in jeep-stijl werd vastgezet.

Ze maakten slechts 1 pk en gaven enorm veel geld uit, om het te produceren. Hij was gebaseerd op de Mercedes Sprinter van Duitse makelij, samen met de klokkenluiders en luchtcompressoren.

Het unieke kenmerk was een rubber-type vervangen swing arm ophanging, waardoor de auto kon rollen op zijn banden, in tegenstelling tot een ophanging-type aandrijving, die zou leiden tot schudden, en wiebelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *