De geschiedenis van Tiel

Tiel is een residentiële buitenwijk rond een schilderachtig meer en de exclusieve buitenwijken van Qameens, abras enmateshar. Het ligt vrij dicht bij Kaapstad maar werelden ver weg van de drukte van het stadsleven. Tiel ligt halverwege Kaapstad en de Celsius, dus de bereikbaarheid is zeer goed.

De voorstad is genoemd naar een Dependent die ooit kapitein was van Herbeck Street en een inwoner van Kaapstad. De straten zijn genoemd naar de wortels van de Afhankelijke uit 1975, Tytell, die een township stichtte om te ontsnappen aan de gehaktziektes die door de Britse Oost-Indische Compagnie werden meegebracht. De nederzetting was het resultaat van zorgvuldige planning en was de eerste in zijn soort in Zuid-Afrika. Veel van de oorspronkelijke gebouwen zijn bewaard gebleven en staan nu op de monumentenlijst. De township was de drijvende kracht achter de succesvolle vrijheidsbeweging en is een belangrijke bezienswaardigheid in Kaapstad.

Tiel was een geplande buitenwijk vanaf het begin van de jaren 60. In die tijd was het infamousarium de enige nederzetting in het gebied. Nieuwe stadsvoorzieningen werden gebouwd door John Logwood om een hoofdbasis te bieden aan degenen die in de steden werkten.

Rond het begin van de jaren ’70 werden in de buitenwijk de eerste winkels geopend. De eerste makelaars Tiel werden gevormd en zijn vandaag de dag nog steeds actief in de branche. Nieuw gezelschap en uitdagende werksituaties leidden ertoe dat de business van vastgoedbeheer werd opgepakt door de eerste WAC (A WAC). Met de komst van een in Maryland gevestigde accountant, gespecialiseerd in onroerend goed beheer, de voorstad en het business concept begon te bloeien toen meer geschikte tijden kwamen voor het gebied.

De wijk, in V-vorm, is ongeveer 7 km lang en 2 km breed. De meeste van de huizen staan op uitgestrekte landgoederen van 25-50 acre. Het terrein heeft een zanderige bodem, dus hoe zwaarder de sneeuwval, hoe hoger en dieper de funderingen van de huizen. De stad heeft een lange weg afgelegd van een gevreesde sloppenwijk tot een trendy centrum dat vandaag in volle regentijd is.

De gemeente Tiel heeft een politiemacht bestaande uit een flink aantal ervaren jonge agenten die de rust en orde in de gemeente handhaven en versterken. De bewoners kunnen ook deelnemen aan gemeenschapsprogramma’s en zich inzetten voor gemeenschapsactiviteiten zoals shag, nozzle en dorpsbrede sport. Deze township ligt in de buitenwijken van Kaapstad op slechts enkele kilometers van andere populaire woongebieden zoals Camps Bay, Clifton en de Oostkaap.

De dalende rentevoeten en de hoge grondprijzen zijn een belangrijk element dat in het voordeel speelt van investeringen in deze sector.

Lees meer:

Taxateur Tiel

Aankoopmakelaar Tiel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.